Transplant pulmonar efectuat la Spitalul Clinic „Sfanta Maria” Bucuresti

0
25

O echipa medicala de la Spitalul Clinic „Sfanta Maria” din Bucuresti a realizat in noaptea de 17 spre 18 aprilie un transplant pulmonar, interventie ce a durat sapte ore. Pacientul supus transplantului se afla pe lista de asteptare de un an, informeaza un comunicat de presa emis de spital.

Organul a fost recoltat de la un pacient aflat in moarte cerebrala, in varsta de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, la ora 01:30, in data de 18 aprilie 2018. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obtinut ieri, in data de 17 aprilie 2018, la ora 09:30, iar prelevarea a inceput la ora 23:30.

Transplantul s-a efectuat de la ora 04:00 pana la ora 11.00, cu o pauza de o ora si jumatate intre cei doi plamani, se mai arata in comunicatul de presa.

Ad in title

Echipa medicala l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, alaturi de doi chirurgi din Spitalul Clinic „Sfanta Maria”, echipa de anestezie si echipa de asistente specializate pe bloc operator din acelasi spital.

Potrivit comunicatului emis, pacientul a suportat bine operatia, iar in prezent se afla in Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva sub monitorizare.

Articolul precedentAsociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania: In 2017, in Romania au fost inregistrati peste 1300 de pacienti cu hemofilie
Articolul următorFederatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai