Top 3 beneficii ale ceaiului verde in lupta cu cancerul

0
74

Doua treimi din populatia planetei consuma zilnic ceai verde, iar antioxidantii din el previn aparitia celulelor canceroase si incetinesc sau opresc diviziunea lor, spune un cercetator roman, dr. Horatiu Albu.

„Asa cum probabil stiti deja, multe dintre beneficiile aduse sanatatii de catre ceaiului verde au facut ca aceasta bautura sa devina tot mai populara in lumea occidentala a ultimelor decenii. Antioxidantii ceaiului verde si in mod specific EGCg (Epigalocatequin-3gallate-ul) sunt recunoscuti pentru proprietatile lor atat in prevenirea aparitiei celulelor canceroase cat si incetinirea sau oprirea diviziunii lor. Ba chiar, in unele situatii EGCg-ul poate produce si un efect prooxidativ care aduce distrugerea acestora”, spune dr. Horatiu Albu.

Acesta a explicat care sunt principalele beneficii ale consumului de ceai verde, in lupta cu cancerul:

1. Ceaiul verde: un bun si polivalent antioxidant

Potrivit unui comunicat de presa primit pe adresa redactiei Sanatatea TV, frunzele de ceai verde contin asa-numitii compusi bioactivi, inclusiv antioxidantii, care actioneaza asupra organismului.

Potrivit studiilor, citate in document, in urma unor teste de laborator, EGCg si alti antioxidanti ai ceaiului verde s-au dovedit toxici pentru celulele canceroase, de aceea expertii in domeniul sanatatii sunt optimisti in privinta utilizarii lor in terapiile impotriva cancerului.

2. EGCg opreste cresterea celulelor canceroase

Potrivit comunicatului de presa, exista tot mai multe dovezi care sugereaza proprietatile chimiopreventive ale ceaiului verde. Cea mai mare parte a acestor proprietati par a fi mediate de EGCg, acesta contribuind la oprirea cresterii mai multor tipuri de celule tumorale.

3. EGCg ucide celulele canceroase

Potrivit documentului, in urma unor cercetari ample, s-a demonstrat ca EGCg ucide mai multe tipuri de celule canceroase, prin declansarea activitatii asa-numitelor proteine „pro-mortale”. intre acestea se numara celulele canceroase care se formeaza in zona capului si gatului, a sanilor, plamanilor sau prostatei.

Articolul precedentOMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani
Articolul următorDurata de viata poate fi prelungita mergand pe jos chiar si mai putin de doua ore pe saptamana