Durata de viata poate fi prelungita mergand pe jos chiar si mai putin de doua ore pe saptamana

0
57

Mersul pe jos, indiferent de timp, poate prelungi considerabil durata de viata, arata un studiu publicat in American Journal of Preventive Medicine.

Pentru o viata sanatoasa, specialistii recomanda efectuarea a 150 de minute de efort fizic moderat sau 75 de minute de activitate fizica intensa pe saptamana.

Noul studiu arata insa, ca „oricat de putin efort fizic este mai bun decat inactivitatea”. Potrivit cercetarii, in comparatie cu lipsa activitatii fizice, chiar si mai putin de doua ore de mers pe jos pe saptamana contribuie la reducerea riscului mortalitatii asociate oricarei afectiuni.

Potrivit oamenilor de stiinta, mersul pe jos pare sa fi fost cel mai eficient pentru prevenirea mortalitatii asociate bolilor respiratorii. Concret, mai mult de 6 ore de mers pe jos pe saptamana au fost asociate reducerii cu 35% a riscului deceselor din cauza acestor afectiuni.

Mortalitatea cauzata de bolile cardiovasculate a fost, de asemenea, mai scazuta in cazul persoanelor pentru care singura activitate fizica a reprezentat-o mersul pe jos. Aceste persoane au prezentat un risc cu 20% mai mic sa moara din cauza problemelor de inima si cu 9% mai redus sa moara din cauza cancerului.

Pentru realizarea studiului au fost cercetate datele a aproape 140 de mii de oameni. 6-7% dintre participanti au declarat ca nu intreprind activitati fizice moderate sau intense. Aproape 95% dintre subiectii ramasi au spus ca merg putin pe jos, iar aproape jumatate dintre acestia au afirmat ca mersul pe jos este singura forma de miscare pe care o fac.

Articolul precedentTop 3 beneficii ale ceaiului verde in lupta cu cancerul
Articolul următorStudiu: Mai mult de jumatate dintre adolescenti considera spalatul pe dinti o activitate enervanta