Tokyo a înregistrat cel mai mare număr de infectări zilnice cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei

0
326

Gazda Jocurilor Olimpice de vară, Tokyo, a înregistrat cel mai mare număr de infectări zilnice cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, în contextul răspândirii rapide a variantei Delta.

În capitala Japoniei au fost raportate miercuri un număr de 4.166 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu 989 mai multe decât în aceeaşi zi a săptămânii trecute, informează DPA, potrivit Agerpres.

Tokyo şi alte prefecturi nipone se află sub incidenţa stării de urgenţă până pe 31 august, iar autorităţile din capitala Japoniei întâmpină mari dificultăţi în controlarea valului de infecţii cu SARS-CoV-2.

Pentru a preveni o iminentă penurie de paturi libere în spitale, doar pacienţii cu simptome severe şi cei aflaţi în grupele cu risc sporit de a dezvolta forme grave de COVID-19 vor avea permisiunea de a se deplasa la spitalele din zonele cu rate de incidenţă în creştere, în urma unei decizii controversate a guvernului central.

Decizia Guvernului de la Tokyo însă a stârnit o serie de critici, existând îngrijorări conform cărora pacienţii cu simptome uşoare, care în prezent trebuie să rămână în locuinţele lor, riscă să dezvolte forme grave şi vor fi apoi lăsaţi să se descurce singuri.

Principalul consilier guvernamental pe probleme de coronavirus, Omi Shigeru, a spus că nu a fost consultat de Guvern înainte de luarea acestei decizii, potrivit sursei citate.

Guvernatoarea din Tokyo, Yuriko Koike, a declarat că varianta Delta a noului coronavirus este „un duşman extrem de puternic” și i-a îndemnat încă o dată pe rezidenţi să rămână în casele lor în pofida sezonului concediilor de vară şi a apropierii datei la care va avea loc festivalul budist Obon.

Totuşi, Jocurile Olimpice de vară, care se desfăşoară fără spectatori, vor continua la Tokyo.

Articolul precedentChina înăsprește restricțiile privind deplasarea cetățenilor săi în străinătate
Articolul următorBlood Network: Cei care donează sânge vor avea acces gratuit în prima zi a festivalului Untold