Tocurile pot duce la infirmitate!

0
221

incaltamintea incomoda ar putea cauza adevarate traume la nivelul piciorului. Specialistii avertizeaza ca optiunea pentru pantofi incomozi, alesi doar in functie de particularitatile estetice, poate avea repercusiuni grave asupra sanatatii picioarelor. incaltamintea cu toc foarte inalt, de exemplu, poate duce la devierea si deformarea degetelor, care se pot suprapune sau pot capata aspect de gheara. Pot sa apara, de asemenea dureri ale genunchilor sau instabilitate articulara.

„Trebuie sa avem o incaltaminte care sa nu afecteze tonicitatea, musculatura si ligamentele picioarelor. O incaltaminte incomoda poate provoca si dureri ale genunchilor. incaltamintea ideala este cea care respecta configuratia anatomica a piciorului. Este necesar sa alegem pantofi de calitate, rezistenti si care sa nu duca la instabilitatea articulara. La fel de important este ca incaltamintea sa nu favorizeze transpiratia piciorului, care poate duce la micoze sau alte afectiuni dermatologice”, a precizat pentru cotidianul „Gandul” medicul ortoped Catalin Carstoiu, director medical al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Efectele adverse ale incaltamintei incomode nu se opresc aici. Femeile care poarta frecvent tocuri foarte inalte pot ajunge sa suporte efecte devastatoare, precum infirmitatea, de exemplu. Cu timpul, muschii picioarelor si ligamentele risca sa se modifice si sa isi piarda functiile, acest lucru putand sa decalanseze chiar infirmitate.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentUn nou tratament HIV/SIDA, eficient si pentru cei fara speranta
Articolul următorAsigurarile medicale pot fi incheiate si in momentul imbolnavirii