Asigurarile medicale pot fi incheiate si in momentul imbolnavirii

0
182

Asigurarile medicale pot fi incheiate chiar in momentul imbolnavirii, atunci cand pacientul are nevoie de tratamente costisitoare. Suma care trebuie platita este una modica.

Servicul medical de urgenta este valabil pentru toti romanii, indiferent daca acestia au asigurare medicala sau nu. Necesitatea unei asigurari de acest tip apare pentru cei care au nevoie de internare indelungata care presupune o ingrijire complexa si costisitoare. in cazul in care nu are asigurare, bolnavul va trebui sa plateasca serviciile medicale din propriul buzunar, acestea putand atinge sume foarte mari. Cheltuiala poate fi, insa, evitata prin incheierea unei asigurari de sanatate prin Casa Judeteana de care pacientul apartine. Suma care trebuie platita este de 300 de lei, retroactiv, urmand ca in urmatoarele sase luni beneficiarul sa mai achite 5,5% din salariul minim pe economie.

Pot incheia o asigurare de sanatate toti cetatenii romani cu domiciliul in tara, dar si cetatenii straini care au obtinut prelungirea dreptului de sedere temporara sau care au domiciliul in Romania si demonstreaza ca au contribuit la fondul de asigurari.

Cei care nu au venituri si doresc sa beneficieze de asistenta medicala in spitalele publice, trebuie sa depuna la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate o adeverita de la Circa Financiara din care sa rezulte ca in ultimii cinci ani nu au castigat nicio suma de bani.

Gravidele, copiii si asistatii sociali pot beneficia de asigurare medicala fara a fi necesara plata unei sume de bani.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentTocurile pot duce la infirmitate!
Articolul următorCancerul de prostata – Tratament – Partea a III-a