Toată populația Luxemburgului va fi testată pentru COVID-19

0
38

Toată populaţia Luxemburgului va fi testată pentru noul coronavirus, respectiv circa 625.000 de persoane, a anunţat marţi executivul acestui stat membru al UE, care până în prezent are confirmate 3.729 de cazuri de COVID-19 şi, raportat la populaţia sa, este printre cele mai afectate.

”Într-o lună vom preleva probe întregii populaţii”, a declarat ministrul luxemburghez al învăţământului superior şi cercetării, Claude Meisch, în timpul unei teleconferinţe de presă, relatează Agerpres.

Până în prezent în Luxemburg au fost efectuate peste 39.000 de teste, iar în următoarea lună sunt preconizate aproximativ 20.000 de teste în fiecare zi.

Ad in title

Primii care vor fi testaţi în cadrul acestui program, cu un cost estimat la circa 40 de milioane de euro, sunt studenţii şi profesorii, dat fiind că învăţământul superior va fi reluat pe 4 mai.

Autorităţile vor încerca să desfăşoare această campanie în paralel cu aplicarea diferitelor etape de relaxare a măsurilor de izolare. Între timp, fiecare rezident al Luxemburgului a primit din partea statului cinci măşti chirurgicale.

Articolul precedentKlaus Iohannis: Abia săptămâna viitoare decidem dacă renunțăm la starea de urgență
Articolul următorOrdinul Asistenților și Moașelor București face apel la semnalarea nerespectării procedurilor și protocoalelor