Ordinul Asistenților și Moașelor București face apel la semnalarea nerespectării procedurilor și protocoalelor

0
53

Cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței și Sănătății la locul de muncă Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali a transmis un mesaj colegilor prin care îndeamnă la semnalarea nerespectării procedurilor și protocoalelor în cadrul instituțiilor în care își desfășoară activitatea.

„Dragi colegi,

Astăzi întreaga lume marchează Ziua Mondială a Siguranţei şi Sănătăţii la Locul de Muncă.

Ad in title

Anul acesta, poate mai mult decât oricând, Siguranța și Sănătatea la locul de muncă au căpătat valențe puternice şi în spitale, clinici, cabinete medicale sau alte unități cu activitate în sănătate.

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali – filiala București are un mesaj clar în această zi: Tuturor trebuie să ni se garanteze siguranţa şi sănătatea la locul de muncă!

Întotdeauna respectarea cu stricteţe a procedurilor și protocoalelor stabilite asigură furnizarea de îngrijiri de sănătate de calitate în siguranţă, protejându-ne pe noi şi implicit pe pacienţii noştri.

Aplicarea procedurilor și protocoalelor ține de profesionalism și implicare – valori care pentru noi, asistenții medicali și moașele, reprezintă stâlpi ai activității de zi cu zi.

Și pentru că înțelegem cu toții acest lucru, fac un apel către voi: în cazul în care constatați că procedurile și protocoalele nu sunt respectate, semnalați acest lucru! Este dovada implicării, a grijii și a empatiei – principii care ne definesc activitatea.

Numai astfel ne putem apăra pe noi, pe cei dragi, pe colegi și pacienți!”

Articolul precedentToată populația Luxemburgului va fi testată pentru COVID-19
Articolul următorRaport: Există aproape 120 de proiecte de vaccinuri împotriva COVID-19, 8 dintre ele în studii clinice