Klaus Iohannis: Abia săptămâna viitoare decidem dacă renunțăm la starea de urgență

0
39

Săptămâna viitoare vom decide dacă continuăm cu stare de urgență sau cu altă formă administrativă, a declarat, marţi, la Cotroceni, Klaus Iohannis.

Legislația secundară aferentă situației în care nu prelungim starea de urgență este aproape gata, a precizat preşedintele.

„Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă că revenim la viaţa noastră normală, pe care am avut-o înainte de epidemie”, a afirmat el.

Ad in title

El a adăugat că „experţii ne spun că nici nu ştiu când vom reveni la o viaţă normală”.

Iohannis a detaliat că, după 15 mai, când se încheie starea de urgenţă, oamenii nu vor putea merge pe stradă în grupuri mari, iar părăsirea localităţii de reşedinţă poate fi realizată dor cu o „motivaţie serioasă”.

Potrivit acestuia, „marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an”, iar competiţiile sportive, „dacă se vor relua, există o probabilitate mare să fie fără spectatori”.

„Măsurile pe care le vom lua de reducere a restricţiilor vor fi graduale”, a subliniat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut astăzi la Palatul Cotroceni, o conferinţă de presă. A fost prima întâlnire a președintelui cu jurnaliștii după aproape două luni.

Articolul precedentPreședintele Colegiului Medicilor din București pledează pentru siguranță și sănătate pentru cadrele medicale la locul de muncă
Articolul următorToată populația Luxemburgului va fi testată pentru COVID-19