Președintele Colegiului Medicilor din București pledează pentru siguranță și sănătate pentru cadrele medicale la locul de muncă

0
229

Cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței și Sănătății la locul de muncă Prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiul Medicilor din Municipiul București a transmis un mesaj conducerilor instituțiilor medicale și autorităților care reglementează aceste instituții.

„Siguranță și sănătate la locul de muncă pentru medici!

Siguranță și sănătate la locul de muncă. În spitale, clinici, cabinete medicale și nu numai. 1 din 9 cazuri de infectare cu noul coronavirus este cadru medical!

Dragi medici, stimată opinie publică,

Astăzi, se marchează Ziua Mondială a Siguranţei şi Sănătăţii la locul de muncă. În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, mesajul meu se îndreaptă în această zi atât către conducerile instituțiilor unde activează medici, dar și alte cadre medicale, cât și către autoritățile care reglementează și coordonează aceste instituții și bineînțeles către cadrele medicale.

Siguranță și sănătate pentru cadrele medicale la locul de muncă! Astăzi și tot timpul.

Vedem cu toții ce înseamnă pandemia pentru cadrele medicale. Medici, asistenți, infirmiere infectați… Sănătatea cadrelor medicale înseamnă și sănătatea noastră a tuturor.

Potrivit celor mai recente analize ale Institutului Național de Sănătate Publică, unul din nouă cazuri de infectare cu noul coronavirus, SARS-CoV-2, este cadru medical. Trei medici au pierdut lupta cu virusul: unul din Constanța, unul din Botoșani și, anunțat în urmă cu puțin timp, unul din Hunedoara.

O statistică alarmantă ce vine ca o nouă dovadă a importanței respectării măsurilor de siguranță, a protocoalelor și a procedurilor. Suntem cu toții responsabili pentru aceasta – cadre medicale, conduceri de spitale, autorități.

Siguranța și sănătatea fiecăruia dintre noi asigură funcționarea sistemului de sănătate în ansamblul său, pentru întreaga populație. Numai protejându-ne pe noi, protejându-ne colegii și astfel protejându-ne pacienții putem depăși această perioadă dificilă și putem ieși mai puternici”, este mesajul președintelui Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Articolul precedentPMB anunță deschiderea a patru cabinete stomatologice dedicate copiilor
Articolul următorKlaus Iohannis: Abia săptămâna viitoare decidem dacă renunțăm la starea de urgență