TIR-ul de terapie intensivă de la Spitalul Municipal Timișoara s-a defectat

0
43

Un număr de cinci pacienți cu COVID, în stare gravă, au fost transferați astăzi în secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, iar alți trei au fost internați pe secțiile Spitalului Municipal Timișoara după ce unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Municipal s-a defectat.

”A fost un consum foarte mare de oxigen din cauza unei supraîncărcări bruște. În noaptea respectivă au fost internați 4 sau 5 pacienți, toți aveau nevoie de ventilație la presiune înaltă. Au apărut niște fluctuații pe presiunea de oxigen care a venit în instalație. Din cauza acestor fluctuații ventilatoarele au intrat în eroare și, în consecință, am decis, în momentul de față se face o verificare să vedem dacă totul este funcțional și sigur pentru pacienți, să transferăm ceilalți pacienți în celelalte spitale. (…) S-a activat planul alb și cu ajutorul colegilor de la Ambulanță și de la Spitalul Județean am putut transfera în siguranță pacienții în Județean și în secțiile noastre. (…) Am anunțat, bineînțeles, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și pe toți cei care s-au ocupat de această unitate și împreună cu ei facem verificările ca să o facem funcțională la parametri normali cât de repede posibil. Este greu de spus cât de repede, dar probabil și sper ca cel târziu în cursul zilei de mâine să fie funcțională”, a declarat șef lucr. dr. Daniel Maliță, managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.ro.

Cei cinci pacienți transferați la Spitalul Județean nu au suferit agravări ale stării de sănătate în timpul transferului și au fost duși direct în zona roșie, potrivit managerului Spitalului Județean, dr. Raul Pătrașcu.

Ad in title

”Astăzi, dimineață, în jurul orei 7, am fost solicitați de către Spitalul Municipal în urma unei defecțiuni apărute la unitatea mobilă de terapie intensivă. Am trimis rapid o echipă de specialiști de ATI pentru a face o evaluare sumară a pacienților și pentru a asigura transferul acestora în mod optim și foarte rapid astfel încât să treacă peste circuitul normal de transfer intraspitalicesc, să nu mai treacă prin UPU și să meargă direct în ATI, în zona roșie, pentru a petrece cât mai puțin timp în condiții de aparatură și tratament suboptimal. Transferul s-a efectuat foarte rapid, fără incidente, astfel încât avem cinci pacienți pe care i-am preluat de la Spitalul Municipal. Starea lor nu s-a agravat, transferul s-a făcut cu ajutorul ambulanței ISU și a echipei noastre de specialiști. Pacienții sunt stabili, sunt bine și sperăm că vor avea o evoluție favorabilă”, a declarat dr. Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.ro.

Potrivit managerului Daniel Maliță, starea pacienților nu a fost afectată de această de această defecțiune.

”Pacienții erau în diverse stadii de gravitate. Erau trei care erau intubați, alți 4 sau 5 care erau pe ventilație, erau pe mască, deci erau în diverse stadii, să spunem, de gravitate. Toți aveau nevoie de terapie intensivă, dar în diverse moduri. Unii ventilație prin intubație, alții ventilație pe mască, în funcție de starea clinică a fiecăruia. (…) Starea lor de sănătatea nu a fost afectată, nu s-a agravat. Colegii mei de la ATI care erau pe tură s-au descurcat, i-au ventilat și mecanic, nu au fost afectați pacienții”, a mai precizat dr. Maliță.

TIR-ul de terapie intensivă a venit de la Cluj unde i s-a făcut o izolație suplimentară a pereților acestuia pentru a nu mai pierde atât de mult din căldura din interior, după cum a mai declarat managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Articolul precedentEmilian Popovici (SRE): Este important ca oamenii să spună adevărul în anchetele epidemiologice
Articolul următorEXCLUSIV Dr. Gindrovel Dumitra, despre administrarea de antibiotice