Testarea non-animala a cosmeticelor, posibila datorita oamenilor destiinta asiatici

0
56

Oamenii de stiinta din Singapore au anuntat ca au reusit sa produca piele umana in laborator, un pas imens inainte catre testarea non-animala a cosmeticelor şi a altor produse. Astfel, o bucata de piele de marimea unei unghii poate fi printata in mai puţin de un minut si poate fi apoi folosita pentru a testa toxicitatea unei substanţe şi calitaţile penetrative ale ingredientelor active din produse, precum cele cosmetice.

 Realizata din celule ale pielii de la donatori şi colagen, pielea in-vitro are aceleaşi proprietaţi chimice şi biologice ca pielea umana, a declarat John Koh, şef de laborator la DeNova Sciences, care colaboreaza cu Universitatea Tehnologica Nanyang din Singapore, in legatura cu acest produs.

„Putem vedea ca industria se indreapta catre testarea non-animala. Deci, dorim cu adevarat sa oferim o soluţie pentru testarea pe piele fara a folosi piele animala sau umana”, a precizat John Koh.

Echipa a accelerat procesul de fabricaţie folosind o maşina de imprimat pentru a produce straturi modelate cu precizie care imita pielea umana. Fiecare bucata minuscula de piele este printata in mai puţin de un minut, reprezentand calitatea distinctiva a acestui proiect.

Amestecul este apoi incubat timp de aproximativ doua saptamani, timp in care celulele pielii se inmulţesc şi devin opace, transformandu-se intr-o membrana albicioasa.

Echipa de cercetatori se concentreaza in prezent pe dezvoltarea unei pieli care include celule pigmentare asiatice pentru a testa efectele de albire ale produselor cosmetice şi de ingrijire a pielii.

Articolul precedentȘase judete au raportat in ultima saptamana cazuri noi de rujeola. Cele mai multe sunt in Dolj
Articolul următorNoua Zeelanda, chemata la vot pentru legea eutanasiei