Tătaru: Nu putem lăsa școlile să decidă asupra obligativității purtării măștii la cursuri

0
75

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este de părere că încă nu suntem în situația în care să lase la decizia școlilor purtarea sau nu a măștii de protecție la cursuri, pe modelul unui alt stat european, și că cel mai bine este să se facă apel la precauție și să se ia toate măsurile de prevenire a răspândiriia noului coronavirus și de îmbolnăvire, sănătatea copiilor și securitatea lor fiind pe primul plan.

La o astfel de decizie s-ar putea gândi doar în situația în care va exista o transmitere comunitară scăzută, va exista și distanțare, iar regulile de igienă vor fi respectate cu strictețe. Însă, până la acest scenariu nu se poate da libertatea școlilor de a decide, iar masca, distanţarea și dezinfectantul rămân regulile de bază, după cum a subliniat ministrul Nelu Tătaru pentru un post de televiziune.

”Nu facem experimente. Ne-am asumat ca Minister, ca Guvern, ca Administraţie să trecem de această pandemie şi să trecem cu cât mai puţine îmbolnăviri şi cu cât mai puţine victime. Nu ştiu dacă cineva îşi poate permite – Guvernul României nu – să facă experimente în acest moment. În acest moment avem nişte reguli impuse de Institutul Naţional de Sănătate Publică, nişte ordine comune Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii pe care toţi într-un parteneriat suntem obligaţi să le respectăm”, a spus ministrul la postul de televiziune.

 

Articolul precedentCNAS: Este necesară modificarea legii pentru menționarea sursei de finanțare a sporului de până la 30%
Articolul următorSCJU Craiova, inclus pe lista unităților care derulează Programul național de boli cardiovasculare