Tătaru: În acest moment, nu este cazul ca România să transfere pacienți COVID-19 în străinătate

0
254
Foto: Facebook Guvernul României

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este de părere că deocamdată nu este cazul ca România să transfere pacienți COVID-19 în străinătate, iar situația din țara noastră poate fi gestionată.

Afirmația vine în contextul în care, șase pacienți infectați cu SARS-CoV 2 au murit, luni, la Timișoara, pentru că nu au mai avut locuri la terapie intensivă.

“La nivelul Comisiei Europene se fac aceste transferuri, cum avem comandamentul pentru vaccin, cum avem eu ştiu, comandamentul pentru medicamente, remdesivir. Există şi acest comandament. Este un comandament care va face o gestionarea acestor cazuri, dar în acest moment nu este cazul la noi. Noi am evaluat la nivelul fiecărui spital potenţialul de extensie a paturilor de terapie intensivă odată ca şi dotare, a doua oară că şi personal, şi avem şi evaluarea lor la nivel de judeţ şi la nivel de regiune. avem, acele paturi care sunt operaţionale în acest moment sau operaționabile în 7-14 zile în măsura în care va fi nevoie”, a declarat Tătaru, potrivit unui post de televiziune.

 

Articolul precedentPreşedintele Iohannis, despre locurile ATI pentru bolnavii COVID-19: Se mai găsesc variante pentru altele noi
Articolul următorKlaus Iohannis: Este imperativ să evităm blocarea spitalelor