Klaus Iohannis: Este imperativ să evităm blocarea spitalelor

0
248

România trece printr-o perioadă extrem de dificilă, în contextul pandemiei de COVID-19, și este imperativ necesar să se evite blocarea spitalelor astfel încât toate persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale să beneficieze de acestea fără restricții. Este declarația președintelui României, Klaus Iohannis făcută în cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc marți seară, în urma ședinței de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

”România se confruntă la rândul ei cu o situație extrem de complicată, iar restricțiile care au intrat în vigoare de ieri (n.r. 9 noiembrie 2020) au un singur scop: protejarea populației și reducerea presiunii uriașe care apasă pe sistemul snaitar. Este imperativ să evităm blocarea spitalelor și să dăm șansa la tratament tuturor celor bolnavi, fie că suferă de COVID-19 fie că suferă de alte afecțiuni. (…) Suntem într-un moment în care nu este vorba numai despre fiecare dintre noi în parte ci de noi toți la un loc. Lupta cu pandemia este și un test al solidarității”, a declarant președintele României.

Șeful statului a făcut referire și la noile măsuri restrictive ce au în vedere limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

”Întreaga Europă se află într-un moment dramatic, este evident că virusul se răspândește acum foarte puternic, mult mai puternic decât în primăvară. State europene care peste vară au avut valori reduse de îmbolnăvire sunt acum în pragul unei mari crize sanitare. Până când nu vom avea un vaccin eficient nu există o altă soluție decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe pentru a plafona curba infectărilor. Aceasta este singura strategie funcțională și este adoptată de toate țările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi de îmbolnăvire”, a subliniat oficialul.

Articolul precedentTătaru: În acest moment, nu este cazul ca România să transfere pacienți COVID-19 în străinătate
Articolul următorRomânia are deja o strategie de vaccinare anti-COVID pentru când vaccinul va fi disponibil