România are deja o strategie de vaccinare anti-COVID pentru când vaccinul va fi disponibil

0
10

România are deja o strategie de vaccinare anti-COVID, pentru momentul în care vaccinul va fi disponibil, și are deja stabilite obiectivele de implementare a acestei stretegii, potrivit unei declarații făcute de președintele Klaus Iohannis.

”Veștile privind apariția cât mai rapidă a unui vaccin sunt destul de bune în acest moment, dar trebuie să rămânem în continuare realiști și să înțelegem că mai sunt încă de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă. Din fericire, grație mecanismului European din care face parte, România va beneficia echitabil de aceste vaccinuri. Avem deja o strategie de vaccinare anti-COVID și sunt stabilite obiectivele și activitățile pentru implementarea acesteia.”, a declarat șeful statului.

Potrivit președintelui Iohannis, în momentul în care un vaccin anti-COVID va fi disponibil, prioritate vor avea cadrele medicale și persoanele aflate în categoria de risc.

Ad in title

”(…) De vaccin va beneficia inițial tot personalul din domeniul sănătății și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală. Este esențial să avem o bună comunicare a tuturor măsurilor atât către personalul medical, cât și către cetățeni. De aceea cred că o campanie de vaccinare anti-COVID bine organizată, planificată și comunicată eficient ne va da șansa de a ne reîntoarce mai repede la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții”, a mai subliniat șeful statului.

Articolul precedentKlaus Iohannis: Este imperativ să evităm blocarea spitalelor
Articolul următorMAE: Noi măsuri privind condiţiile de intrare în Germania, în contextul pandemiei