Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că se găsesc variante pentru noi locuri la terapie intensivă destinate bolnavilor de COVID-19.

Potrivit șefului statului, situaţia este gestionată de Ministerul Sănătăţii, „chiar de domnul ministru Tătaru, care este în permanentă legătură cu toate spitalele, şi s-a văzut că peste tot se mai găsesc variante pentru a amenaja noi locuri de terapie intensivă pentru românii care au nevoie de un loc”.

Iohannis a spus că, referitor la comunicarea între spitale, în acest context, „e loc de mai bine” şi a vorbit despre situaţii concrete.

„Se pare, aşa am fost informat în această seară, că ar fi fost locuri chiar în Timişoara, doar că unii cu alţii nu s-au întâlnit şi comunicarea a fost suboptimală. Sper să nu se repete aceste lucruri şi în realitate nici nu este neapărat nevoie să vorbească directorii de spitale între ei, fiindcă există Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care centralizează aceste solicitări şi care se preocupă şi de transportul pacienţilor într-un loc unde sunt locuri disponibile”, a precizat şeful statului.