Sute de cai seropozitivi, in Alba

0
172

Sute de cai din Alba sunt bolnavi de anemie infectioasa, numai de la inceputul anului fiind inregistrate aproape 130 noi cazuri.

Potrivit unei informari prezentate, marti, in sedinta Colegiului Prefectural Alba, de conducerea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), in judet exista in prezent 635 de cabaline seropozitive.

Eradicarea bolii nu depinde de veterinari, sustine conducerea DSVSA, ci de acordarea de despagubiri pentru a se putea sacrifica animalele bolnave.

O problema ar fi si aceea ca nu intotdeauna proprietarii anunta in termen legal (doua saptamani) medicul veterinar concesionar de nasterea unui animal in vederea identificarii acestuia prin crotaliere si, totodata, introducerea in baza de date existenta la nivelul circumscriptiei.
O alta problema consta in circulatia animalelor pe raza judetului in targurile autorizate, care provin din alte judete si sunt aduse pentru comercializare, sustine directorul Vasile Beres.

De cele mai multe ori, aceste animale nu sunt identificate prin crotaliere, iar comerciantii nu detin acte sanitar veterinare.
in consecinta, conducerea DSVSA Alba a cerut ajutorul si prezenta Jandarmeriei la targurile de tara autorizate sanitar veterinar.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentCampanie pentru copii cu malformatii cardiace
Articolul următorDecesul scriitorului rus Aleksandr Soljenitan