Primarii tulcene, fara acreditari pentru ingrijiri medicale la domiciliu

0
188

Primariile din judetul Tulcea nu detin specialisti pentru ingrijiri sociale acordate la domiciliile persoanelor varstnice sau cu deficiente.

Şeful Directiei pentru Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF), Aurica Mihalcea, a declarat joi ca primariile trebuie sa aiba asistenti sociali calificati pentru a acorda aceste servicii si care sa nu indeplineasca si alte functii in institutiile publice.

„Ar trebui ca primarii sa ia masuri urgente fie pentru calificarea personalului din asistenta sociala, fie pentru angajarea macar a unei persoane calificate in domeniu in acest compartiment. Macar sub acest aspect, primariile trebuie sa fie acoperite pentru demararea proiectului de acreditare a serviciilor sociale pe care le genereaza”, a afirmat Aurica Mihalcea.

Ea a spus ca situatia aceasta dateaza inca din decembrie 2006 si ca a transmis primariilor adrese pentru remedierea problemei.
in ceea ce priveste serviciile sociale acordate de primariile din judet in centrele de asistenta sociala, directorul DMSSF a mentionat ca toate institutiile de ocrotire din judet sunt acreditate.

„Ultima institutie care si-a acreditat serviciile oferite in centrele de zi este cea din Peceneaga si din informatiile pe care le detinem nu cred ca exista vreun centru de ocrotire sociala in judet care sa nu fie acreditat, conform legislatiei in vigoare”, a precizat Aurica Mihalcea.
Potrivit acesteia, in decembrie 2006, doar trei institutii de ocrotire sociala aflate in subordinea primariilor din judetul Tulcea demarasera procedura de acreditare, conform standardelor Uniunii Europene.

Aceasta acreditare este necesara pentru participarea la programele nationale de asistenta sociala si pentru accesarea fondurilor structurale.
Sursa: Agerpres

Articolul precedentCampanie pentru copii cu malformatii cardiace
Articolul următorDecesul scriitorului rus Aleksandr Soljenitan