Constructia Centrului de diagnostic si tratament din Sfantu Gheorghe continua fara autorizatie

0
179

Patronii viitorului Centru de diagnostic si tratament din Sfantu Gheorghe au decis sa reia pe proprie raspundere lucrarile de constructie la acest obiectiv inceput anul trecut, desi Primaria a dispus in urma cu cateva luni suspendare acestora din motive tehnice.

Medicul Terza Livia, care realizeaza aceasta investitie evaluata la 600.000 de lei, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca a decis sa reia lucrarile sistate in primavara, deoarece a inceput sa inregistreze pierderi financiare, dar si pentru ca a constatat ca i se pun bete in roate atat de catre reprezentanti ai autoritatilor, cat si de catre o serie de persoane particulare care ar dori ca aceasta policlinica sa nu se realizeze.
„Nu stiu ce interese sunt, dar banuiesc ca sunt si medici la mijloc, ca e vorba de o concurenta neloiala”, a spus Terza Livia, care a mentionat ca laboratorul Pro Vita pe care il detine are cel mai mare numar de clienti, realizand aproape jumatate din analizele persoanelor cuprinse in Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei.

Aceasta a declarat ca isi asuma in totalitate raspunderea pentru decizia de a continua lucrarea, adaugand ca, dealtfel, a si dat in judecata Primaria Sfantu Gheorghe pentru sistarea constructiilor, prima infatisare in proces urmand sa aiba loc pe data de 9 septembrie. Ea a subliniat ca investitia se realizeaza prin credit bancar, iar lucrarile care ar fi trebuit sa se finalizeze la finele acestui an sunt in intarziere.
„Pana acum s-a construit subsolul si parterul, dar nu am reusit sa punem plafonul, iar lucrarea risca sa se degradeze daca nu vom continua”, a spus Terza Livia, estimand ca pierderile pe care le-a inregistrat pana acum ca urmare a tergiversarii constructiei se cifreaza la aproximativ 300.000 de lei, suma in care sunt calculate dobanzile bancare, majorarea energiei si a materialelor de constructie.

Centrul de diagnostic si tratament va fi, potrivit patronilor, unul dintre cele mai moderne si performante din tara, nu va polua mediul inconjurator si nici nu va deranja vecinii, in ciuda reclamatiilor depuse de acestia.

Vecinii s-au plans autoritatilor ca viitoarea constructie se realizeaza fara acordul lor si ca le va afecta intimitatea, intrucat o parte dintre ferestre dau in curtea lor, chiar daca sunt opace si plasate foarte sus. De asemenea, au reclamat faptul ca imobilul este foarte inalt, de aproape 20 de metri inaltime, depasind cu mult regimul celorlalte cladiri din zona, care au maximum un etaj si mansarda.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentCampanie pentru copii cu malformatii cardiace
Articolul următorDecesul scriitorului rus Aleksandr Soljenitan