Forum international de sanatate, in septembrie, la Bucuresti

0
199

in perioada 23-25 septembrie se va desfasura la Bucuresti Forumul International de sanatate „Politici si mecanisme de business in sistemul de sanatate din Europa Centrala si de Sud-Est”. Comisia Europeana l-a recomandat pe Dr. Karl A. Stroetmann sa participe, in calitate de specialist pe e-health, la acest eveniment, se arata intr-un comunicat de presa.

Dr. Stroetmann este partener la Empirica Communication & Technology Research, Bonn, Germania, o companie internationala privata de consultanta si cercetare in domenii precum e-health si telemedicina si care a realizat de-a lungul ultimilor ani nenumarate studii si cercetari de piata pentru Comisia Europeana. Unul dintre cele mai importante studii se refera la interoperabilitatea transfrontaliera a sistemelor electronice de sanatate, sistem care ofera statelor membre principiile de baza si liniile directoare pentru a se asigura ca informatiile vitale ale pacientilor sunt accesibile de oriunde si oricand, in intreaga Europa.

Printre participantii straini la Forum se numara Kary Mullis, laureat al Premiului Nobel pentru chimie, Brian Edwards, profesor emerit de healthcare development la Universitatea din Sheffield (Marea Britanie), fost presedinte al Federatiei Europene a Spitalelor, Rashad Massoud, director al USAID Health Care Improvement Project (SUA), Enrique Esteller Alberich, de la Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene, Rostislava Dimitrova, director in cadrul Directoratului General Sanatate al Comisiei Europene.

Conferinta din acest an va reprezenta unul dintre cele mai importante forumuri de dezbatere a strategiilor europene de sanatate si va reuni peste 300 de participanti: factori de decizie din guvernele Romaniei si ale tarilor din regiune, oameni de afaceri din industriile conexe, specialisti in medicina si farmacie, directori de spitale si clinici private, finantatori, asiguratori, reprezentanti ai asociatiilor profesionale, ai celor mai importante organisme de reglementare, ONG-uri si altor organizatii internationale.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentCampanie pentru copii cu malformatii cardiace
Articolul următorDecesul scriitorului rus Aleksandr Soljenitan