Presedintele CJ Suceava: Spitale noi de Oncologie si Pediatrie la Suceava

0
358

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anuntat dupa o Intalnire cu ministrul Sanatatii, Victor Costache, aprobarea constructiei spitalelor de oncologie si de copii In municipiul resedinta, precum si Infiintarea sectiilor de chirurgie vasculara si neurochirurgie. Flutur a precizat ca In urma discutiilor de joi s-a stabilit cu ministrul Costache finantarea Spitalului de Oncologie de la Suceava, Infiintarea sectiilor de chirurgie vasculara si neurochirurgie, dar si avizul pentru un spital de copii In Suceava.

Structura Spitalului de Oncologie Suceava

Potrivit lui Flutur, Spitalul de Oncologie din Suceava, finantat de la Ministerul Sanatatii cu cofinantare din partea CJ Suceava, va avea 85 de paturi, sali de tratament, ambulatoriu propriu, sectie proprie de Ingrijiri paliative, sali de asteptare, precum si spatii de cazare, respectiv mici garsoniere, pentru cei care fac tratamente.”Ministerul Sanatatii sprijina acest proiect al Consiliului Judetean Suceava si al Spitalului Judetean, mai ales ca avem o serie de argumente suplimentare. In primavara vom pune In functiune sectia de radioterapie, In cateva saptamani vom avea finalizat laboratorul de medicina nucleara pentru care am achizitionat deja echipamente dintre cele mai performante si, tot In primavara, vom finaliza blocul operator destinat interventiilor chirurgicale oncologice”, a spus Flutur citat de Agerpres.El a spus ca Sucevei Ii lipseste acest spital atat de necesar bolnavilor de cancer, care au nevoie sa li se asigure atat un tratament de cel mai Inalt nivel, cat si un confort sporit.Spitalul de Oncologie din Suceava va fi realizat In perimetrul spitalului vechi, Intre bisericuta din curte si actuala sectie de oncologie, iar studiul de pre-fezabilitate a fost predat Ministerului Sanatatii.

Sectie de Chirurgie Vasculara si Sectie de Neurochirurgie la Spitalul Judetean Suceava

Totodata, Flutur a spus ca ministrul Sanatatii a fost de acord si cu finantarea unui alt proiect, respectiv Sectie de chirurgie vasculara si Sectie de Neurochirurgie, pentru care se va supraInalta corpul E al Spitalului Judetean Suceava.Aceasta investitie este In valoare de 20 de milioane de lei, iar sectiile vor asigura tratamentul complex al pacientilor, continuitatea Ingrijirilor si monitorizarea tratamentului si Ingrijirilor acestora. Sectiile vor avea si paturi de spitalizare de zi si cabinete de consultatii, urmand sa fie tratati atat pacienti copii, cat si pacienti adulti.

Spital de copii nou la Suceava

Potrivit lui Flutur, ministrul Sanatatii ar putea aviza si construirea unui Spital de copii la Suceava.”Va fi un spital cu 360 de paturi pe care Il vom ridica In curtea spitalului vechi. Va fi un spital monobloc In care vom include si o maternitate. Aveam nevoie de avizul Ministerului Sanatatii, pentru ca acest obiectiv este prins In Lista sinteza de la Compania Nationala de Investitii – CNI”, a spus Flutur.El a subliniat ca pentru judetele Suceava si Botosani, pentru Intreaga zona, construirea acestui Spital de copii la Suceava este un lucru extraordinar In conditiile In care vor putea fi tratati copiii fara a fi nevoiti sa mearga la Iasi, Cluj-Napoca sau Bucuresti.”Realizarea acestor investitii reprezinta un lucru extraordinar pentru judetul Suceava. Iata, sunt vesti foarte bune pe care pot sa le transmit sucevenilor acum, chiar la Inceput de an”, a spus Flutur.

Articolul precedentTrei romani, in „epicentrul” epidemiei de 2019-nCoV, noul coronavirus din China
Articolul următorFumatul si consumul de alcool In fiecare zi, asociate cu o Imbatranire a creierului – studiu