Studiu: vremea proasta predispune la ingrasare

0
204

Persoanele care tin regim in speranta ca vor da jos din kilogramele in plus au acum o noua scuza pentru eventualul esec: vremea proasta. Potrivit unui nou studiu, preluat de ziarul The Telegraph, persoanele supraponderale au un nivel scazut de vitamina D, pe care organismul o produce atunci cand pielea este expusa la razele solare. Nivelul scazut de vitamina D blocheaza actiunea unui hormon denumit leptina, care semnaleaza creierului cand stomacul este plin.

Prin urmare, tarile care asteapta un sezon ploios in aceasta vara, precum Marea Britanie, nu ar trebui sa se astepte la mai multe talii suple printre cetateni.
Autorii studiului, cercetatori din cadrul Universitatii din Aberdeen, au constatat ca organismul celor obezi produce cu 10% mai putina vitamina D. in plus, s-a descoperit ca excesul de grasime absoarbe vitamina D, impiedicand-o sa intre in sange.
Studiul, care va fi publicat in revista de specialitate Bone, a fost realizat pe un esantion de 3.100 de femei, ce traiesc in nord-estul Scotiei.
Datele analizate au inclus estimari privind perioada in care femeile au fost expuse la razele solare in anii precedenti si cantitatea de vitamina D obtinuta din surse alimentare precum ouale si mancarurile din peste.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentRusia, campioana la consumul de alcool si tutun
Articolul următorHidratarea – Partea I