SUA au decis intreruperea testelor unui nou vaccin impotriva SIDA

0
221

SUA au decis sa puna capat testelor clinice la scara ampla pentru un vaccin anti-SIDA, ca urmare a preocuparilor legate de eficienta acestuia, a anuntat Institutul american pentru alergii si boli infectioase /NIAID/, citat de AFP si AP.

Decizia, anuntata joi seara, survine la mai putin de un an dupa incetarea testelor clinice internationale ale unui alt vaccin experimental al laboratoarelor americane Merck impotriva HIV, virusul SIDA, vaccin care era considerat unul dintre cele mai promitatoare.

Initial, la testul noului vaccin urmau sa participe 2400 de barbati din SUA, in cadrul unui studiu intitulat PAVE 100, dar joi NIAID a anuntat anularea acestuia, argumentand ca nu se justifica deocamdata un test de o asemenea amploare.
Agentia a mentionat ca va organiza un test mai limitat, iar daca acesta va demonstra ca produsul are efect, vor fi efectuate studii suplimentare mai ample.
NIAID a precizat ca a luat aceasta decizie dupa o trecere in revista a rezultatelor testului STEP referitor la vaccinul experimental al Merck, care a fost intrerupt toamna trecuta, in urma inregistrarii unui numar sporit de infectii in randul voluntarilor care au luat parte la studiu.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentRusia, campioana la consumul de alcool si tutun
Articolul următorHidratarea – Partea I