Studiu: Trei sferturi dintre fumatorii romani evita sa fumeze in casa, iar aproximativ jumatate dintre ei nu fumeaza in masina

0
75

Trei sferturi dintre fumatori evita sa fumeze in casa, iar aproximativ jumatate dintre acestia nu fumeaza in masina, arata un studiu cantitativ privind perceptia asupra politicilor de control a consumului de tutun din Romania.

Totodata, 93% dintre fumatori au fost in mare parte de acord ca fumatul pasiv afecteaza sanatatea celor din jur, iar 95% au considerat ca mai afectati sunt copiii decat adultii. 74% dintre fumatorii romani au indicat ca este anormal sa se fumeze in parcuri sau in aproprierea locurilor de joaca pentru copii, mai indica acelasi studiu.

in ceea ce priveste promovarea produselor din tutun, 58% dintre romanii care au participat la studiu au considerat ca pachetele atractive, reclamele si promotiile la tigari atrag in general copiii si tinerii, iar 30% au declarat ca reclamele la produsele din tutun sunt necesare.

Referitor la sustinerea initiativelor anti-fumat, acestea au fost aprobate de 85% dintre fumatorii participanti la studiul din Romania. De altfel, aproape doua treimi (62%) dintre romani ar fi de acord cu interzicerea comercializarii tutunului.

Legea antifumat a fost sustinuta de 80% dintre participanti au fost de acord cu legea care interzice fumatul in spatiile publice.

Studiul a fost realizat in perioada 8 octombrie – 10 noiembrie 2016 si au fost inrolate 1000 de persoane, la nivel national, cu varsta peste 18 ani, dintre care 608 participanti din mediul urban si 392 din mediul rural, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentSpecialisti: Atentie la efectele cofeinei asupra organismului copiilor si adolescentilor!
Articolul următorStudiu: 20 de minute de activitate fizica moderata au efect antiinflamator