Studiu: Salamul feliat poate contine intre 7.9% si 50% grasimi

0
24

Studiul Asociatiei Pro Consumatori (APC) realizat in cadrul Campaniei Nationale de Informare si Educare,”Hrana sanatoasa – o investitie pe termen lung in sanatatea noastra”, arata ca in 100 de grame de salam feliat se gasesc intre 7,9 grame pana la 50 grame de grasimi.

Astfel, analiza informatiilor nutritionale in cazul sortimentelor selectate arata ca 51% dintre salamurile feliate contin in 100 grame produs intre 30 si 50 grame de grasimi. De asemenea, 40% dintre salamurile feliate selectate contin in 100 grame produs intre 13,1 grame si 20 grame de acizi grasi saturati, se indica intr-un comunicat de presa.

Studiul Asociatiei Pro Consumatori (APC) s-a realizat prin achizitionarea din hipermarketuri sau supermarketuri a 51 tipuri de salam feliat.

Ad in title

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu au demonstrat ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul miocardic acut sau accidentul vascular cerebral. De asemenea, grasimile saturate sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san, se indica in comunicatul APC.

Prin studiul APC se urmareste sa se atraga atentia asupra continutului acestor produse si potentialele efecte asupra sanatatii consumatorilor.

Articolul precedentStudiu APC: Jumatate dintre salamurile feliate contin in 100 g produs peste 76% din cantitatea de sare recomandata zilnic de OMS
Articolul următorProf. dr. Gabriela Jimborean: Acum 5 ani incidenta fumatorilor era de 37%. In prezent sunt circa 27% fumatori activi