Studiu: Pierderea congenitala a auzului este cea mai frecventa afectiune congenitala a nou-nascutilor

0
38

Pierderea congenitala a auzului, prezenta la nastere, reprezinta cea mai frecventa afectiune congenitala cu care se confrunta nou-nascutii, se arata intr-un comunicat de presa primit la redactia www.sanatateatv.ro. Conform datelor furnizate de Institutul National de Surditate si alte Tulburari de Comunicare (NIDCD – National Institute of Deafness and other Communication Disorders), incidenta acestei afectiuni este de 1-3 cazuri la 1.000 de nou-nascuti.

Studiul NIDCN si-a propus stabilirea importantei ocrotirii auzului nou-nascutilor si analiza factorilor de risc pentru pierderea auzului. Studiul observational a fost realizat pe un numar de 18.366 de nou-nascuti in maternitatea din Oradea si s-a desfasurat de-a lungul a patru ani, in perioada ianuarie 2008 – iunie 2012.

Pentru metodele de protectie si ecranizare au fost utilizate emisii acustice tranzitorii si raspunsurile auditive transmise automat de trunchiul cerebral. in paralel cu acestea a fost luata in considerare si analiza factorilor de risc pentru pierderea auzului la toti nou-nascutii carora le-au fost aplicate metodele de protectie, precum si ecranziarea telefonica a nou-nascutilor cu factori de risc in ceea ce priveste pierderea auzului.

Ad in title

in acelasi timp, studiul a demonstrat importanta screening-ului nou-nascutilor. Asadar, cu cat hipoacuzia este depistata mai devreme cu atat se pot lua masurile necesare pentru ca viata copilului sa fie una cat se poate de normala.

Dintre cei 18.336 de nou-nascuti care au participat la acest studiu, 178 au fost detectati cu „REFER” (persoane incadrate intr-un grup de risc necesitand verificarile ulterioare) si 11 copii au fost diagnosticati cu deficiente de auz neurosenzoriale. 4.600 dintre nou-nascuti au fost monitorizati telefonic, dintre care trei copii au fost evaluati auditiv, iar doi dintre ei au primit diagnosticul de pierdere a auzului neurosezorial, se mai arata in comunicatul de presa.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentMedical Forum Timisoara, editia a VI-a, 25-26 februarie 2014
Articolul următorNicolae Banicioiu, interimar la Sanatate