Medical Forum Timisoara, editia a VI-a, 25-26 februarie 2014

0
33

in perioada 25-26 februarie, mf – Ziarul Medicului de Familie impreuna cu Societatea Nationala de Medicina Familiei organizeaza la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis – sala Europa, Bv.Eroilor de la Tisa nr.22, cea de-a VI-a editie a conferintei Medical Forum, un eveniment cu traditie dedicat medicilor de familie.

Aflat la cea de-a VI-a editie, evenimentul Medical Forum reprezinta un prilej deosebit pentru medicii de familie, autoritati, dar si pentru rezidentii din medicina de familie sa dezbata cele mai stringente probleme cu care se confrunta asistenta medicala primara.

Cele patru sesiuni ale forumului se vor desfasura pe parcursul a doua zile si vor fi moderate de dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, la eveniment fiind asteptati aproximativ 200 de participanti.

Ad in title

Editia din acest an a Medical Forum isi propune sa aduca in atentia participantilor subiecte incitante referitoare la rolul si locul medicului de familie in actualul context economico – social.

Pe parcursul celor doua zile, vor fi abordate teme specifice medicinei de familie in sistemul medical romanesc, precum: a€œMedicina de familie, avangarda sistemului medical”, a€œImportanta screening-ului si diagnosticului precoce in HCB”, a€œManagementul Diabetului Zaharat de tip II- abordare din perspectiva medicului de familie”, a€œStrategii terapeutice in raceala comunaa€œ,”Tulburarile de memorie si depresia – ce este necesar sa stim”, a€œElemente de actualitate in evaluarea si tratamentul hipertensiunii arterialea€œ,a€œPachetul de servicii medicale de baza. Ce aduce nou in activitatea cabinetului de medicina primara?”, a€œPreventia primara, secundara si tertiara in activitatea medicului de familie”, a€œManagementul Cabinetului MP”, a€œUn nou concept privind consultatia prenatala”, a€œ Importanta diagnosticului precoce si corect al leziunilor melanocitare”, a€œLocul si rolul inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei in tratamentul modern al THAa€œ, a€œInteractiuni medicamentoase cu relevanta clinica in practica medicului de familie”, a€œRolul medicilor de familie in monitorizarea pacientelor depistate cu leziuni LSIL in cadrul programului de screening al cancerului de col uterin”, a€œManagementul Bolnavului Cronic in cabinetul medicului de familie”, a€œProiectul HU-RO de preventie cardiovasculara – rezultate si perspective”, a€œConsilierea privind asigurarea unui stil de viata sanatos in hipertensiunea arteriala”, a€œEvaluarea si monitorizarea ecografica a adenopatiilor superficiale si profunde – actualitati si perspective”, a€œGrupul de vaccinologie al SNMF”, a€œVaccinarea cu vaccin hexavalent in Programul National de Imunizari”, a€œGhiduri si protocoale terapeutice”, a€œLegislatia necesara functionarii cabinetului mf”, a€œScreening-ul in cabinetul medicului de familie – o abordare utila pentru medic; distractiva pentru pacient”, a€œFRAX – Osteoporoza”, a€œContractul Cadru si normele ce intervin in functionarea CMI”.

„Medical Forum este o manifestare de suflet pentru medicii de familie. De ani buni transmitem cu rigurozitate colegilor nostri mesaje de imagine, de profesionalism si de solidaritate in toate orasele importante ale tarii. Ne ocupam cu atentie de profesie, de organizatiile noastre, dar si de problemele practice – legislative si contractuale, de care ne lovim in fiecare zi in cabinetele noastre. Medical Forum un eveniment special care ne ofera anual prilejul sa fim impreuna si sa aducem la zi problemele noastre”, declara dr. Rodica Tanasescu, presedintele SNMF.

Printre lectorii invitati se numara Dr. Rodica TĂNĂSESCU, Presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei, Dr. Claudia IFTODE, Presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei Timis, Prof. Dr. Marius RAICA, Rector, UMF „Victor Babes” Timisoara,Dr. Sanda IANCU, Medic Şef, CJAS Timis, Prof. Dr. Romulus TIMAR, UMF a€œVictor Babes” Timisoara, Prof. Dr. Octavian Fulger LAZĂR, Presedinte, Colegiul Medicilor Timis, Dr. Viviana IVAN, Prof. Dr. Horia Sabin VERMEŞAN, Director Executiv DSP Timis, Prof. Dr. Doru Mihai ANASTASIU, Facultatea de Medicina, UMF „Victor Babes” Timisoara, Prof. Dr. Caius SOLOVAN, Facultatea de Medicina, UMF „Victor Babes” Timisoara, Dr Anca Alexandra MATUSZ, medic primar de medicina familiei, doctor in stiinte medicale Timis, Dr. Marius Å¢URCAN, Prof. Dr. Simona DRĂGAN, Prorector, UMF „Victor Babes” Timisoara, Prof. Dr. Elena ARDELEANU, Şef Catedra Medicina Familiei, UMF „Victor Babes” Timisoara, Dr. Mihai IACOB,Societatea de Medicina Familiei Timis, Prof. Dr. Mihai DRĂGOI, Centrul Medical Prof. Dr. Mihai Dragoi, Dr. Adrian DĂRABANÅ¢IU, Medic de Familie Arad.

Producatorii si distribuitorii de medicamente prezenti la manifestare vor avea expuneri ce vin in intampinarea nevoii de informare a medicilor prin conectarea acestora la noutatile existente pe piata de profil.

Evenimentul ii are ca parteneri pe: Angelini, Fiterman Pharma, Labormed, Pfizer, Biofarm, Pharma Iasi, Sanofi Pasteur, Bristol Myers Squibb, Reckitt Benckiser, GSK, iar ca parteneri media pe mf-ziarul medicului de familie, Romedic, Medicalmanager, ComunicateMedicale.ro, SanatateaTV, Paginamedicala, GhidCabinet, Farma Media.

Informatii suplimentare: Ada Voicu, telefon 0756 111273, sau e-mail: ada.voicu@pharmabusiness.com.ro

Articolul precedentCongresul National Bolile Cronice Netransmisibile, editia a III-a, si-a deschis portile
Articolul următorStudiu: Pierderea congenitala a auzului este cea mai frecventa afectiune congenitala a nou-nascutilor