Peste 500 de participanti la cea de-a treia editie a Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile

0
65

Peste 500 de medici din diferite specialitati au participat la cea de-a treia editie a Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile, eveniment ce s-a desfasurat in perioada 21-22 februarie 2014, la Hotel Ramada Parc din Bucuresti.

Principalele obiective ale manifestarii au fost preventia si controlul bolilor cronice netransmisibile, in conditiile in care, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 60% din numarul total de 57 de milioane de decese produse in intreaga lume in 2008 au fost cauzate de afectiunile cronice netransmisibile (diabetul zaharat, cancerul, bolile pulmonare, bolile cardiovasculare).

a€œScopul principal al acestui congres a fost acela de a trage un semnal de alarma cu privire la impactul bolilor cronice netransmisibile, care reprezinta principala cauza de mortalitate in lume. Este deosebit de important sa actionam rapid pentru a reduce povara acestor maladii. Cum? Prin preventie, depistare precoce, tratament si cercetare biomedicala”, a explicat acad. Maya Simionescu, directorul Institutului de Biologie si Patologie Celulara „N. Simionescu”.

De asemenea, in cadrul evenimentului au fost prezentate cele mai noi informatii cu privire la managementul clinic al celor mai frecvente boli cronice netransmisibile: bolile cardiovasculare, bolile cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul si bolile pulmonare cronice. Initiatorii si co-presedintii manifestarii au fostAcad. Maya Simionescu, directorul Institutului de Biologie si Patologie Celulara „N. Simionescu” si Prof.univ.dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

a€œIncidenta bolilor cronice netransmisibile este in continua crestere atat in Romania, cat si la nivel mondial. imbucurator este faptul ca acestea pot fi prevenite, iar impactul lor asupra societatii, precum si asupra economiei poate fi redus. in acest sens este nevoie de o buna monitorizare a pacientilor cu boli cronice netransmisibile, dar si de o informare continua a medicilor specialisti cu privire la cele mai noi metode de preventie, diagnostic si tratament”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae.

Pentru ca abordarea multidisciplinara este cheia in managementul bolilor cronice netransmisibile, evenimentul a adus la aceeasi masa de discutii cele mai importante societati stiintifice din tara, printre care Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie, Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii, Asociatia Romana de Educatie in Diabet, Societatea de Neuropatie Diabetica, Societatea Romana de Hipertensiune, Societatea Romana de Cardiologie, Societatea Romana de Neurologie, Societatea Romana de Pneumologie, Institutul National de Oncologie „I.Chiricuta” Cluj Napoca si Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Organizator stiintific: Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Partener de Aur: Berlin Chemie

Partener de Argint: Abbott

Parteneri: Worwag Pharma, Servier, Terapia Ranbaxy, Linde Gas, Becel, Secom, Bioexpert, Non Invasive

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentCongresul National Bolile Cronice Netransmisibile, editia a III-a, si-a deschis portile
Articolul următorStudiu: Pierderea congenitala a auzului este cea mai frecventa afectiune congenitala a nou-nascutilor