Studiu: Persoanele sociabile sunt mai sanatoase

0
212

Cand vine vorba de sanatate, prietenii si vecinii joaca un rol mai important decat familia, conform unui nou studiu care releva ca persoanele sociabile sunt mai sanatoase decat cele retrase.

Studiul – preluat de MSNBC – a fost efectuat pe un esantion de aproape 1.000 de perechi de gemeni din SUA, constatandu-se ca cei cu legaturi sociale puternice sunt mai sanatosi decat fratii sau surorile lor care duc o viata mai retrasa, desi au fost crescuti in acelasi mediu si au un ADN aproape identic.

Studii precedente sugerasera ca persoanele sociabile, cu multi prieteni, se imbolnavesc mai rar, insa cercetatorii n-au putut stabili daca aceasta situatie se datoreaza genelor bune sau experientelor din copilarie.

„Sunt vesti foarte imbucuratoare, intrucat putem fi siguri acum ca o integrare mai buna in comunitate poate contribui la o sanatate fizica foarte buna, indiferent de genele pe care le avem sau de cum am fost crescuti in copilarie”, a declarat unul dintre autorii studiului.
Kelly McGonigal, profesoara de psihologie la Universitatea din Stanford, nu se declara deloc surprinsa de faptul ca legaturile sociale puternice joaca un rol major in mentinerea unei sanatati robuste.
„Oamenii care nu vad lumea ca pe un loc bun, tind sa aiba o reactie de retragere in fata factorilor minori de stres si a provocarilor. De-a lungul timpului, aceasta reactie ajunge sa faca organismul vulnerabil la o serie de probleme de sanatate, de la raceala comuna pana la bolile cardiovasculare”, a declarat McGonigal.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentBucurestenii isi pot testa gratuit tipul de piele
Articolul următorCompetitia sexuala intre barbatii tineri si cei in varsta, aflata la originea circumciziei?