Creierul homosexualilor este mai apropiat de cel al sexului opus

0
214

Creierul barbatilor homosexuali seamana cu cel al femeilor heterosexuale, in timp ce creierul lesbienelor prezinta similitudini cu cel al barbatilor heterosexuali, potrivit unui studiu al cercetatorilor suedezi, relateaza AFP.

Lucrarile lor, ale caror rezultate au fost publicate luni in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), arata ca emisfera dreapta a creierului este mai mare la barbatii heterosexuali si lesbiene, in timp ce cele doua emisfere ale creierului sunt simetrice la barbatii homosexuali si femeile heterosexuale.

Oamenii de stiinta de la Stockholm Brain Institute au studiat „doi parametri distincti care nu pot fi afectati foarte probabil de comportament sau de scheme invatate” in cazul a 90 de barbati si femei – 50 heterosexuali si 40 homosexuali – utilizand imagistica prin rezonanta magnetica (IRM).

Cercetatorii au observat, de asemenea, amigdalele creierului – grup de neuroni situat in lobul temporal implicat in emotii precum excitatia sau teama – in cazul a 50 de persoane care au participat la studiu.
Creierul barbatilor homosexuali si al femeilor heterosexuale prezinta o alta similitudine in conexiunile din amigdala lor cu alte parti ale creierului, care controleaza emotiile, potrivit studiului.
„Amigdala are un rol cheie intr-o emotie provocata de un stimul extern, precum stresul”, au indicat cercetatorii.
Ei au emis ipoteza ca amigdala barbatilor heterosexuali si lesbienelor ar fi conectata mai bine la o parte a creierului care provoaca reactii precum acelea de a se bate sau de a fugi, cunoscute pentru a fi in mod obisnuit mai dezvoltate la barbati.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentBucurestenii isi pot testa gratuit tipul de piele
Articolul următorCompetitia sexuala intre barbatii tineri si cei in varsta, aflata la originea circumciziei?