Studiu: Persoanele care au un nivel scazut de calciu in organism au sanse mai mari sa faca stop cardiac

0
280

Un studiu efectuat recent arata ca un nivel scazut de calciu in organism creste de 2-3 ori sansele ca o persoana sa faca stop cardiac. Descoperirea a fost publicata in revista Mayo Clinic Proceedings.

Cercetatorii americani care au realizat studiul spera ca descoperirea lor sa paveze calea dezvoltarii unor noi diagnostice si tratamente pentru stopurile cardiace produse aparent din senin, fara ca pacientii sa aiba probleme cu inima.

„Acesta este primul studiu care arata ca nivelurile scazute de calciu sunt asociate unui risc crescut de stop cardiac la populatia genetala”, spune Dr. Hon-Chi Lee, unul dintre specialistii care au efectuat cercetarea.

Potrivit rezultatelor, riscul de producere a unui stop cardiac a fost de 2-3 ori mai mare in randul participantilor la studiu care au avut cel mai scazut nivel de calciu in sange (sub 8.95 de miligrame pe decilitru).

Pentru realizarea studiului au fost analizatele datele cuprinse intr-un raport privind mortile subite survenite in Oregon, in perioada 2002-2015. intre acestea au fost identificate 267 de cazuri de stop cardiac. Cercetatorii au analizat nivelul de calciu al celor care au murit din aceasta cauza.

Masuratorile au fost facute cu 90 de zile inainte de momentul producerii stopului cardiac.

Articolul precedent6 Sfaturi pentru o digestie usoara
Articolul următorAnaliza: Maternitatile din Romania au echipamente foarte vechi. In multe unitati lipseste aparatura pentru copiii prematuri