Studiu: Medicamentele administrate pentru bolile hepatice pot incetini evolutia Bolii Parkinson

0
35

Acidul ursodeoxicolic (UDCA) a avut efecte benefice asupra celulelor nervoase si asupra mutatiilor din gena LRRK2 – cea mai frecventa cauza mostenita ce determina boala Parkinson, conform unui studiu publicat in Sheffield Institute for Transtational Neuroscience.

Cercetatorii au demonstrat efectele benefice ale UDCA in transportatorii de LRRK2 la pacientii cu Parkinson precum si asupra transportatorilor de LRRK2 la persoanele asimptomatice.

Cresterea consumului de oxigen cat si cresterea energetica celulara au imbunatatit functia mitocondriala prin administrare de UDCA .

Ad in title

Mitocondriile ofera celulelor energia de care au nevoie pentru a asigura anumite functii ale organismului si procesul de regenerare. Defectele mitocondriale, cum sunt cele cauzate de mutatia genei LRRK2, duc la niveluri reduse de energie, care pot contribui la dezvoltarea mai multor boli ce afecteaza sistemul nervos. Acestea includ boala neuronului motor si boala Parkinson.

in SUA, potrivit Institutului National de tulburari neurologice si accident vascular cerebral (NINDS), cel putin 500.000 de persoane sunt estimate ca au boala Parkinson.

Tulburarea se caracterizeaza prin agitare membrelor, in special atunci cand corpul este in repaus, impreuna cu miscare lenta. Simptomele, de obicei, se inrautatesc in timp.

Articolul precedentStudiu: Muzica poate ajuta in vindecarea epilepsiei
Articolul următorSpecialisti stomatologi: 70% dintre pacienti vin la cabinetul stomatologic strict pentru o problema de estetica frontala