Studiu: Adolescentii cu depresie si tulburare bipolara prezinta un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare

0
61

Depresia majora si tulburarea bipolara intalnite la adolescenti constituie un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, conform American Heart Association.

Studiile au indicat ca adultii cu depresie majora si tulburare bipolara sunt mai susceptibili de a suferi de boli de inima la o varsta mai timpurie.

Echipa de cercetatori de la Sunnybrook Health Sciences Centre si Universitatea Toronto din Canada au investigat si riscul de a dezvolta boli cardiovasculare printre adolescenti.

Echipa a constatat ca adolescentii cu depresie majora sau tulburare bipolara sunt mai predispusi unor factori de risc pentru boli de inima – inclusiv hipertensiunea arteriala, indice ridicat de colesterol, obezitate, diabet zaharat tip 2 si ateroscleroza – in comparatie cu adolescentii fara aceste afectiuni.

Factorii de risc la adolescentii cu depresie majora sau tulburare bipolara nu au fost pe deplin explicati de alti factori, precum lipsa activitatii fizice, fumatul sau abuzul de droguri.

Medicamentele pentru tulburari de dispozitie sunt asociate cu cresterea in greutate, hipertensiunea arteriala, nivel ridicat de colesterol si glicemia crescuta. Majoritatea adolescentilor inclusi in cercetare nu au primit astfel de medicamente.

Potrivit Institutului National de Sanatate Mintala, in 2012, aproximativ 2,2 milioane adolescenti americani in varsta de 12-17 ani au avut un episod depresiv major in anul anterior.

Depresia majora si tulburarea bipolara ar trebui sa fie clasificate ca factori de risc pentru boli de inima la adolescenti. Aceste tulburari necesita vigilenta sporita si actiune medicala cat mai precoce pentru a reduce riscul dezvoltarii bolilor de inima.

Articolul precedentStudiu: Muzica poate ajuta in vindecarea epilepsiei
Articolul următorSpecialisti stomatologi: 70% dintre pacienti vin la cabinetul stomatologic strict pentru o problema de estetica frontala