Studiu: Muzica poate ajuta in vindecarea epilepsiei

0
43

Creierul persoanelor cu epilepsie raspunde la muzica altfel decat la cei fara aceasta afectare, conform unui studiu prezentat la cea de-a 123-a Adunare Anuala a Asociatiei Americane de Psihologie, scrie Medical News Today aici.

Ca atare, co-autorul studiului din Ohio, de la Universitatea Centrului Medical Wexner, crede ca muzica ar putea fi utilizata in combinatie cu tratamentele existente pentru epilepsie. in SUA sunt aproximativ 2,9 milioane cu epilepsie, atat copii cat si adulti.

Epilepsia este o afectiune neurologica caracterizata prin aparitia convulsiilor. Potrivit autorului studiului, aproximativ 80% sunt cazuri de epilepsie de lob temporal, locul de unde incep convulsiile. Lobul temporal al creierului este zona cortexului auditiv – a partii creierului care proceseaza sunetele.

Cercetatorii au analizat datele a 21 de persoane care au fost admise la unitatea de monitorizare a epilepsiei de la Centrul Medical Wexner in perioada septembrie 2012 si mai 2014, alaturi de persoane care nu aveau epilepsie.

S-au efectuat electroencefalograme (EEG) pe durata studiului – 10 minute au fost de tacere, alte 10 minute in care au fost difuzate 3 piese, si anume: Sonata in Re Major de Mozart, Andante II, dar si John Coltrane si piesa My favorite things. Fiecare piesa era urmata de 10 minute de tacere.

Cum era de asteptat, participantii cu si fara epilepsie au prezentat o activitate cerebrala sporita atunci cand au ascultat muzica. Cu toate acestea, cei cu epilepsie au aratat o sincronizare cu muzica, in lobii frontal si temporal, spre deosebire de participantii fara aceasta tulburare.

Cercetatorii au ramasi surprinsi de aceasta descoperire, pentru ca stiau cum este activitatea persoanelor fara afectare, insa nu stiau cum vor raspunde pacientii cu epilepsie. Astfel, s-a constat ca persoanele cu epilepsie nu mai aveau atacuri de apoplexie cand ascultau muzica, lobul temporal fiind deja ocupat cu inregistrarea si intelegerea sunetelor.

Articolul precedentStudiu: Oamenii de stiinta au descoperit cum o mutatie genetica este cauza autismului
Articolul următorStudiu: Adolescentii cu depresie si tulburare bipolara prezinta un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare