Mancarea de tip fast-food sau junk food are numeroase consecinte asupra organismului. Acest tip de mancare provoaca nu numai aparitia obezitatii, ci si afecteaza sanatatea mintala, potrivit unui nou studiu.

Cercetarea realizata de oamenii de stiinta din Spania a scos la iveala faptul ca hrana fast-food, adica hamburgeri, hotdog sau pizza, bogata in grasimi trans, creste cu 51% sansele ca o persoana sa sufere de depresie la un moment dat. Aceste rezultate au fost comparate cu consumul ocazional sau chiar cu evitarea completa a acestui tip de mancare.

De asemenea, concluziile studiului au aratat ca mancarea de tip fast-food provoaca nu numai probleme majore de sanatate, dar si faptul ca oamenii risca sa nu isi gaseasca un partener si chiar sa fie mai putin activi in comparatie cu cei care mananca sanatos.

Studiul a fost publicat in Journal Public Health Nutrition si realizat pe o perioada de sase luni, pe un esantion de peste 8.000 de oameni care au fost diagnosticati cu depresie sau care luau medicamente antidepresive.