Un proiect-pilot al carui scop este sa reduca rata obezitatii, a fost demarat in patru orase din Marea Britanie, dupa ce medicii specialisti au tras un semnal de alarma in ceea ce priveste numarul copiilor grasi.

Medicii britanici au pus bazele unui astfel de program dupa ce obezitatea la femeile insarcinate a atins cote alarmante, iar dupa nastere copiii au probleme foarte mari de sanatate. in cadrul programului, aproximativ 400 de femei din cele patru orase britanice au inceput sa ia metformina, o substanta utilizata in tratamentul obezitatii si care nu afecteaza fatul.

Statisticele au aratat ca in ultimii ani, numarul bebelusilor obezi a crescut cu aproximativ 50%, in conditiile in care peste 15% dintre femeile insarcinate sunt obeze. Obezitatea poate duce la moartea prematura a copilului sau chiar a mamei, dar si la alte complicatii in timpul nasterii.

Prin acest proiect-pilot se doreste reducerea numarului de bebelusi grasi, care la maturitate risca sa se dezvolte in adulti supraponderali.