Studiu: Copiii pot purta în nas noul coronavirus timp de trei săptămâni

0
251

Copiii pot purta noul coronavirus în nas până la trei săptămâni, potrivit unui studiu realizat în Coreea de Sud, relateaza BBC.

Studiile anterioare au descoperit că marea majoritate a copiilor cu virus prezintă simptome ușoare sau nu prezintă simptome. Dar aceste descoperiri aruncă o lumină asupra întrebării nerezolvate a riscului de a răspândi virusul către alții. Studiul subliniază rolul continuu al distanțării sociale și al bunei igiene pe măsură ce copiii se întorc la școală.

Studiul, realizat pe 91 de copii, a constatat că, chiar și printre cei cu puține simptome sau fără, virusul a putut fi găsit prin tampoane până la trei săptămâni.

Faptul că aveau virusul detectabil în nas, au arătat autorii, sugerează că sunt capabili să-l transmită.

Totuși, la fel ca și alte studii, mai lasă o piesă lipsă din puzzle. Doar pentru că virusul se găsește în nasul unui copil nu dovedește definitiv că îl transmit în același ritm ca și adulții.

Dr. Roberta DeBiasi, șefa diviziei de boli pediatrice de la Spitalul Național pentru Copii din Washington DC, a spus că ar fi „ilogic să credem că, copiii nu au niciun rol în transmitere”, având în vedere că au virusul.

Articolul precedentPersoană confirmată pozitiv cu COVID-19: Cine sunt considerați contacții direcți
Articolul următorRedeschiderea școlilor: CNE ar putea cere amânarea pentru că autorităţile „nu comunică nicio măsură clară”