Studiu: Copiii cu niveluri crescute ale acidului uric pot dezvolta in viata adulta hipertensiune arteriala

0
28

Nivelurile ridicate de acid uric in randul copiilor pot fi asociate cu un risc crescut de a dezvolta hipertensiune arteriala in viata de adult, potrivit concluziilor unui studiu derulat de cercetatori „Ewha Womans University” din Seul, Coreea de Sud.

Acestia au masurat nivelul acidui uric a 449 de copii din Seul, in doua examinari ulterioare intre 2001 si 2006, cu o monitorizare a copiilor cand au implinit varsta de 3 ani, din 2005 si pana in anul 2010. De asemenea, mamele participantilor care au vizitat spitalele in cadrul ingrijirii prenatale intre 24 si 28 de saptamani au fost incluse in studiu.

Rezultatele au aratat ca nivelurile serice de acid uric la varsta de trei ani au afectat valorile tensiunii arteriale ulterioare. Astfel, subiectii cu un nivel ridicat de acid uric la varsta de trei si cinci ani au avut cea mai mare valoare a tensiunii arteriale sistolice la varsta de sapte ani.

Ad in title

Cercetatorii au subliniat ca expunerea la niveluri ridicate de acid uric poate fi schimbata de-a lungul vietii pentru a reduce riscul valorilor crescute tensiunii arteriale in viitor.

Acidul uric este produs atunci cand organismul descompune alimentele care contin compusi organici – purine. Alimentele cu un nivel ridicat de purine sunt ficatul, ansoa, macroul, fasolea uscata, berea si vinul.

Nivelurile ridicate de acid uric in viata adulta pot duce la afectiuni cronice, precum diabet zaharat, boli cronice de rinichi si guta.

Articolul precedentUn an de la implementarea legislatiei de interzicere a fumatului in spatiile publice inchise
Articolul următorMinistrul Sanatatii participa la reuniunea informala a Ministrilor Sanatatii statelor membre UE din Malta