Ministrul Sanatatii participa la reuniunea informala a Ministrilor Sanatatii statelor membre UE din Malta

0
118

Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sanatatii se afla astazi, 20 martie 2017, in Malta unde participa alaturi de ministrii sanatatii ai statelor Uniunii Europene la Reuniunea Informala a ministrilor Sanatatii din statele UE, se precizeaza intr-un comunicat de presa al institutiei.

Cu aceasta ocazie, ministrul Sanatatii al tarii noastre va discuta cu omologii sai din U.E. teme precum prevenirea obezitatii in perioada copilariei, masuri concentrate pentru combaterea HIV/SIDA, imbunatatirea accesului la tehnologii inovatoare pentru boli rare, mobilitatea specialistilor si imbunatatirea accesului la servicii specializate.

Prof. dr. Florian Bodog a sustinut o interventie privind tema obezitatii la varste pediatrice incepand cu prima sesiune a Reuniunii, se mentioneaza in acelasi comunicat.

Totodata, reprezentantul tarii noastre a avut o intalnire bilaterala cu Karen Ellemann Kloch, ministrul Sanatatii din Danemarca, cu care a discutat despre masurile de combatere a obezitatii la copii si despre relocarea Agentiei Europene a Medicamentelor (EMA) ca urmare a Brexit-ului.

O alta intalnire a ministrul Sanatatii este dr. Zsuzsanna Jakab, Directorul Regional Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), cu care va discuta situatia vaccinurilor si a acoperirii vaccinale.

De asemenea, prof. dr. Florian Bodog va avea o intrevedere bilaterala cu Ilko Smerdjiev, viceministrul bulgar al Sanatatii, in cursul careia va discuta despre accesul pacientilor la medicamente (si implicit exportul paralel), respectiv serviciile medicale de urgenta.

Articolul precedentStudiu: Copiii cu niveluri crescute ale acidului uric pot dezvolta in viata adulta hipertensiune arteriala
Articolul următorConf. dr. Marian Burcea este noul presedinte al CNAS