Studiu: Consumul moderat de bere poate preveni instalarea dementei

0
29

Consumul moderat de bere reprezinta una dintre modalitatile ce ar putea reduce riscul aparitiei declinului cognitiv si ulterior al dementei, arata un studiu realizat de cercetatorii italieni si publicat in jurnalul stiintific al Academiei Americane de Neurologie.

Mai mult, cercetarile stiintifice au evidentiat faptul ca atat absenta consumului cat si consumul abuziv de alcool reprezinta factori de risc pentru instalarea declinului cognitiv, potrivit unui comunicat de presa primit de redactia www.sanatateatv.ro.

in urma studiului s-a constatat faptul ca pentru persoanele cu insuficienta cognitiva usoara care au baut maximum un pahar de bere pe zi, decliunul cognitiv s-a produs cu 85% mai lent decat in cazul persoanelor cu insuficienta cognitiva usoara care nu sunt consumatori de bere.

Ad in title

„in timp ce multe alte studii au evaluat consumul de bere si functia cognitiva la persoanele in varsta, acesta este primul studiu care ne indica modul in care consumul de bere poate influenta ritmul evolutiei insuficientei cognitive usoare spre stadiul de dementa. De retinut, insa, ca multe dintre medicamentele si suplimentele pe care le iau seniorii pot interactiona cu alcoolul, de aceea ei trebuie sa se consulte cu medicul curant inainte de a bea un pahar de bere”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Potrivit membrilor Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, consumul moderat de bere recomandat persoanelor sanatoase trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie eschilibrata. Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

Studiul a fost realizat pe 1.445 de subiecti cu varste cuprinse intre 65 si 84 de ani, ce au fost tinuti sub observatie timp de trei ani si jumatate.

Articolul precedentIn Romania, aproximativ 270.000 de persoane au Alzheimer
Articolul următorCegedim Romania: Piata farmaceutica a scazut in trimestrul 4, iar in anul 2013 a stagnat