Peste 200 de participanti la Cursul Diabet, Sindrom Metabolic si alte boli legate de nutritie, editia Iasi, 2014

0
55

Diabetul zaharat este o adevarata problema de sanatate publica, dar si o provocare pentru medicina secolului XXI, din cauza complicatiilor acestei afectiuni. Astfel pentru a veni in sprijinul medicilor cu cele mai noi informatii cu privire la screning-ul si diagnosticul diabetului zaharat, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a organizat la Iasi Cursul Diabet, Sindrom Metabolic si alte boli de Nutritie – DIAMOND.

Evenimentul de inalta tinuta stiintifica a adus la aceeasi masa de discutii peste 200 de medici diabetologi, nefrologi, cardiologi, medici de familie, medici internisti, endocrinologi, medici chirurgi, dar si 14 speakeri de renume ai medicinei romanesti.

„Cursurile au fost introduse datorita necesitatii instruirii bazale, dar si a aducerii la zi a noutatilor pentru toti medicii care sunt implicati in ingrijirea pacientilor cu diabet zaharat si vorbim aici de rezidenti, medici tineri din specialitatea diabet, medicina interna, nefrologie si alte specialitati care sunt implicate in ingrijirea pacientilor cu diabet zaharat. Dar vorbim in primul rand de medicul de familie pentru ca dam o atentie deosebita screening-ului diabetului zaharat, actiunilor de preventie a diabetul zaharat, asadar diagnosticarii precoce si tratamentului supravegheat incluzand aici optimizarea stilului de viata pentru pacientii cu diabet, dar si pentru populatia generala cu scopul de a preveni aparitia diabetului zaharat”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedinte Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Participantii au avut ocazia de a asista la sesiuni, discutii ale caror teme s-au bazat pe screeningul si diagnosticul diabetului zaharat, preventia, tratamentul, complicatiile acestei afectiuni, precum si evaluarea pacientului cu diabetul zaharat.

Evenimentul a fost organizat de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, in data de 15 februarie 2014.

Directorii cursului DIAMOND, editia Iasi 2014, au fost prof.univ.dr. Mariana Graur, seful Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli metabolice din Iasi, si prof.univ.dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Cursul DIAMOND, editia Iasi 2014, face parte dintr-o serie de manifestari organizate de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in toata tara, pentru a facilita accesul continuu al medicilor la informatii de ultima ora privind preventia, depistarea precoce si tratamentul diabetului, precum si complicatiile bolilor metabolico-nutritionale.
Organizator stiintific: Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi Parteneri Silver: Abbott, Worwag Pharma
Partener: Sanofi
Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentIn Romania, aproximativ 270.000 de persoane au Alzheimer
Articolul următorCegedim Romania: Piata farmaceutica a scazut in trimestrul 4, iar in anul 2013 a stagnat