Consumul de ciocolata, chiar daca nu este cel mai sanatos aliment, are un rol important in protejarea creierului de un accident vascular cerebral, potrivit www. bbc.co.uk.

Pentru a demonstra efectele benefice ale ciocolatei asupra creierului, oamenii de stiinta au realizat un studiu pe un esantion de 37.000 de barbati suedezi, pe o perioada de zece ani.

Participantii au fost impartiti in patru grupuri, in functie de cantitatea de ciocolata consumata si intrebati de obiceiurile alimentare. in tot acest timp voluntarilor le-a fost monitorizata si starea de sanatate.

Studiul, publicat in revista Neurology, a demonstrat faptul ca barbatii care consuma frecvent ciocolata prezinta un risc mai mic de a suferi un accident vascular cerebral.

Potrivit autorilor studiului, efectul benefic al ciocolatei este dat de flavonoide, care, datorita proprietatilor antioxidante si antiinflamatoare, impiedica aparitia bolilor cardiovasculare. De asemenea, flavonoidele din ciocolata reduc atat colesterolul „rau” din sange cat si hipertensiunea arteriala.

in ciuda beneficiilor aduse organismului de ciocolata, specialistii sustin ca acest studiu nu ar trebui sa constituie o scuza pentru barbati si sa manance ciocolata ca o alternativa la exercitii fizice regulate si un regim alimentar sanatos.