Exclusiv: Presedintele SRPED, prof. univ. dr. Marin Burlea, sustine pozitia Academiei Americane de Pediatrie privind circumcizia

0
20

Presedintele Societatii Romane de Pediatrie, prof. univ. dr. Marin Burlea, sustine pozitia Academiei Americane de Pediatrie, potrivit careia nou-nascutii de sex masculin ar trebui supusi circumciziei deoarece procedura are numeroase beneficii asupra sanatatii lor.

„E bine argumentata opinia Academiei Americane de Pediatrie, in conditiile in care s-a constatat ca la populatiile unde se practica circumcizia, rata infectiilor de tract urinar, infectiilor cu transmitere sexuala este mai mica decat in tarile in care nu se practica aceasta procedura. in acest context, recomandarea Asociatiei Americane de Pediatrie este justificata”, a declarat in exclusivitate pentru SanatateaTv.ro, prof. univ. dr. Marin Burlea, presedintele Societatii Romane de Pediatrie.

intrebat daca in Romania medicii vor apela la aceasta procedura care a nascut controverse la nivel mondial, prof. univ. dr. Marin Burlea a precizat ca practica va putea fi adoptata in timp.

Ad in title

„Cred ca orice lucru pozitiv pentru copii trebuie adoptat in timp si medicii romani vor adopta circumcizia. Beneficiile sunt multiple, asa cum am spus, iar riscurile sunt zero. Cu toate acestea, inainte de efectuarea circumciziei, bebelusul trebuie supus unor investigatii pentru a nu exista nicio infectie care sa impiedice realizarea procedurii”, a mai adaugat prof. univ. dr. Marin Burlea.

Circumcizia este o interventie ce se realizeaza in mai multe tari din lume si presupune eliminarea pe cale chirurgicala a preputului in cazul nou-nascutilor de sex masculin.

Articolul precedentVitamina B3, arma de lupta impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice
Articolul următorDr. Marius Filip: Cu cat concurenta producatorilor de soft-uri medicale este mai mare cu atat va creste si calitatea serviciilor