O igiena orala corespunzatoare, esentiala in pastrarea unei danturi sanatoase

0
14

Igiena cavitatii bucale este foarte importanta, in conditiile in care prin curatarea dintilor putem preveni si trata diverse boli ale gingiilor. Mai mult decat atat, printr-o igiena orala adecvata se poate pastra pentru mai mult timp sanatatea dintilor.

Igiena cavitatii bucale presupune curatarea dintilor, a gingiilor si chiar a limbii, intr-un timp relativ scurt. Medicii specialistii ne sfatuiesc sa ingrijim toate suprafetele dentare. De altfel, medicul stomatolog este singurul care ne poate recomanda cele mai bune metode de evaluare a starii igienei cavitatii bucale.

Periajul dentar este cea mai simpla metoda prin care se poate realiza igiena cavitatii bucale. Periajul dintilor se poate realiza cu periuta clasica, electrica sau cu ultrasunete. Specialistii ne recomanda perierea dintilor de 2-3 ori pe zi, pe toate suprafetele dentare, masand in acelasi timp cu aceleasi miscari si gingiile si dintii dinspre gingie spre dinte si niciodata invers.

Ad in title

De asemenea igienizarea cavitatii bucale se poate face si cu ajutorul apei de gura, a gelurilor si a spray-urilor, adica prin actiunea chimica asupra placii dentare bacteriene.

Igiena cavitatii bucale trebuie sa se realizeze inca din copilarie, de la aparitia primelor dinti.

Un articol complet despre acest subiect puteti citi aici.

Articolul precedentVitamina B3, arma de lupta impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice
Articolul următorDr. Marius Filip: Cu cat concurenta producatorilor de soft-uri medicale este mai mare cu atat va creste si calitatea serviciilor