Studiu: Cererea pentru servicii medicale este in crestere

0
18

Cererea pentru servicii medicale este in crestere, cele mai solicitate fiind cardiologia, oncologia si ingrijirea socio-medicala, potrivit unui studiu realizat de scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Dezvoltare Profesionala din Bucuresti.

Studiul a scos la iveala si faptul ca organizarea actuala a sistemului de servicii de sanatate si functionarea acestuia nu sunt adecvate si sustenibile pentru furnizarea eficienta de servicii medico-sociale integrate, la domiciliu sau in diferite institutii, conform unui comunicat de presa primit de redactia www.sanatateatv.ro.

Potrivit studiului, in perioada 2004-2009, principalele cauze de deces au fost bolile cardiovasculare si tumorile. Mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare a fost mai mare de-a lungul intregii perioade in cazul femeilor, in timp ce mortalitatea determinata de tumori a avut valori mai ridicate in randul barbatilor.

Ad in title

„Accesibilitatea la ingrijire medicala este determinata de corelarea dintre cererea si oferta de servicii sau intre disponibilitatea actuala a facilitatilor medicale comparativ cu cererea bazata pe o nevoie reala pentru servicii de sanatate”, a declarat Zahal Levy, presedinte MediHelp International.

Studiul realizat de scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Dezvoltare Profesionala din Bucuresti s-a desfasurat in perioada 2004-2009 si a dezvaluit un numar de indicatori demografici si de sanatate, ce au fost analizati in vederea evaluarii nevoii de asistenta medicala.

Articolul precedentAgentia Europeana a Medicamentului a demarat o reevaluare a contraceptivelor de urgenta
Articolul următorRevizuirea taxei clawback, una dintre masurile propuse de industria farmaceutica in vederea imbunatatirii sistemului de sanatate