Conf. univ. dr. Viorel Jinga: Vezica hiperactiva se caracterizeaza prin nevoia frecventa de a urina

0
28

Vezica hiperactiva reprezinta un sindrom caracterizat printr-o nevoie frecventa de a urina, atat ziua cat si noaptea. Vezica hiperactiva nu pune in pericol viata persoanei cu aceasta problema, insa creeaza disconfort.

„Pacientul are polachiurie, adica urineaza foarte des ziua, are si nocturie, adica urineaza foarte des noaptea, toate acestea insa in contextul in care pacientul nu are o infectie urinara sau o alta patologie urologica care sa determine aceste simptome. Deci este un sindrom complex, dar nu este in cadrul unei patologii cunoscute urologice”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro, conf. univ. dr. Viorel Jinga, medic primar urolog si directorul medical al Spitalului Clinic de Urologie „Prof. Dr. Th. Burghele” din Bucuresti.

Din pacate, tara noastra nu dispune de studii epidemiologice foarte clare care sa arate cat la suta din populatia generala se confrunta cu vezica hiperactiva. insa, studiile realizate in Statele Unite ale Americii si in Europa au aratat ca pana la 16% – 17% din populatie a suferit a suferit la un moment dat vezica hiperactiva.

Ad in title

Vezica hiperactiva are o frecventa care creste odata cu varsta, aproximativ jumatate din femeile cu varsta peste 50 de ani prezentand elemente de vezica hiperactiva. in cazul barbatilor, procentul celor cu varsta de 60 de nai care prezinta vezica hiperactiva este de 8-10%.

Mai multe informatii despre acest subiect gasiti aici

Articolul precedentAgentia Europeana a Medicamentului a demarat o reevaluare a contraceptivelor de urgenta
Articolul următorRevizuirea taxei clawback, una dintre masurile propuse de industria farmaceutica in vederea imbunatatirii sistemului de sanatate