MS : Pachetul de servicii medicale de baza va intra in vigoare de la 1 aprilie 2014

0
16

Pachetul de servicii medicale de baza va intra in vigoare de la 1 aprilie 2014, data la care vor incepe si discutiile pentru pachetul suplimentar de asigurari private de sanatate, conform unui comunicat de presa primit de redactia www.sanatateatv.ro.

„Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a avut astazi, 30 ianuarie 2014, o intalnire planificata cu delegatia Fondului Monetar International, reprezentantii Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene. in cadrul acestor discutii s-au evidentiat eforturile depuse de Ministerul Sanatatii pe parcursul anului 2013 pentru indeplinirea obiectivelor ce stau la baza reformei in sistemul de sanatate. Reprezentantii FMI, CE si ai BM au apreciat pasii facuti de Ministerul Sanatatii si faptul ca toate proiectele se afla in graficul asumat”, se precizeaza in comunicatul de presa.

in cadrul acestei intalniri atat Ministerul Sanatatii cat si reprezentantii Fondului Monetar International, ai Bancii Mondiale si Comisiei Europene au agreat pasii viitori pentru aprofundarea reformei in sanatate, care sa contribuie la crearea unui sistem public sanitar echilibrat, de natura sa respecte nevoile populatiei: achizitii publice centralizate, influenta bugetara a introducerii noii liste de medicamente compensate, reesalonarea unor programe nationale de sanatate ca urmare a impactului fiscal calculat.

Ad in title

„La finalul discutiilor, reprezentantii FMI, CE si BM au reiterat faptul ca rezultatele obtinute sunt incurajatoare si creeaza premisele unei reformei profunde si serioase in sanatate. Totodata, ministrul Eugen Nicolaescu i-a asigurat pe partenerii internationali ca politicile publice realizate de MS au fost si vor continua sa ramana in acord cu standardele Uniunii Europene, Programul de Guvernare si acordul pe care Romania il are cu organismele financiare internationale”, se arata in comunicatul de presa.

Articolul precedentAgentia Europeana a Medicamentului a demarat o reevaluare a contraceptivelor de urgenta
Articolul următorRevizuirea taxei clawback, una dintre masurile propuse de industria farmaceutica in vederea imbunatatirii sistemului de sanatate