Medicamentul care ar putea impiedica imbatranirea accelerata a organismului a fost descoperit de catre oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii, informeaza www.onlinewsj.com.

Mai exact, cercetatorii au gasit remediul impotriva progeriei, boala caracterizata prin imbatranirea accelerata a organismului, de 8-10 ori mai rapida decat normal. Oamenii care sufera de aceasta boala incurabila ajung sa arate foarte batrani si mor la varsta de 13 ani, in medie. Medicamentul creat initial pentru tratamentul cancerului a dat rezultate in cazul progeriei si chiar in tratarea unor probleme cardiovasulare asociate cu inaintarea in varsta la oamenii normali. Potrivit rezultatelor unui studiu realizat pe o perioada de 2 ani si jumatate, medicamentul are capacitatea de a incetini, iar in unele cazuri, chiar sa inlature efectele progeriei. De asemenea, medicamentul a determinat cresterea in greutate la unii copii, imbunatatirea auzului, a poftei de mancare si a somnului si cresterea nivelului de energie.

Progeria este o boala extrem de rara, inregistrandu-se un caz la patru milioane de nasteri. Pentru ca progeria este o boala incurabila, descoperirea oamenilor de stiinta ofera sperante atat pacientilor cat si familiilor acestora pentru o viata normala.