Studiu: Cercetatorii au descoperit mecanismul prin care obezitatea ar putea fi vindecata

0
19

Obezitatea ar putea fi vindecata, dupa ce cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit o cale prin care pot convinge organismul sa arda mai multe grasimi, potrivit www.scotsman.com.

Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit un „comutator” care permite enzimelor ce ard grasimile sa lucreze intr-un ritm alert, de trei ori mai repede decat in mod obisnuit. De asemenea, specialistii considera ca acest mecanism de ardere a grasimilor ar putea influenta si tratarea afectiunilor provocate de obezitate, cum ar fi bolile cardiovasculare, atacurile cerebrale si chiar acneea.

Daca pana acum se credea ca enzimele functioneaza in mod continuu, dar cu grade diferite de eficienta, oamenii de stiinta din Danemarca au descoperit ca moleculele care controleaza numeroase functii ale celulelor au acelasi grad de eficienta.

Ad in title

Succesul cercetatorilor consta in faptul ca au reusit sa determine enzimele care ard grasimile sa lucreze timp de mai multe ore.

Descoperirea cercetatorilor danezi este importanta, prin simplul fapt ca ar putea duce la conceperea unui medicament anti-obezitate care ar putea activa „comutatorul”.

Articolul precedentProf. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel: Etnobotanicele favorizeaza transmiterea virusului HIV
Articolul următorVaccinul impotriva varicelei nu se regaseste in schema nationala de imunizare din Romania